The European Organisation for Sustainability

 

Våldet som används i Libyen är något som enbart en grupp människor som förlorat kontakt med verkligheten kan koka ihop, och är en akt av både meningslös desperation, hämndlystnad, uppgivenhet och förstörelse. Det verkar som om “Kungarnas Kung” planerar att ta med sig sitt land i fallet, och förstöra allt som faktiskt fungerar i samhället, i vad som verkar vara en sinnessjuk kombination av vettvilja och ett försök att visa att det kommer att bli kaos utan honom.

Det vi kan notera är även en stark ambivalens från Europas, och då i synnerhet Italiens sida. Imorgon kommer förstås alla att stödja revolutionen med rösten, men just nu så vågar ingen stöta sig med en energileverantör som förser den Europeiska Unionen med gas och olja. Dessutom finns det en rädsla för att extrema grupper försöker destabilisera regionen.

Frågan är dock om det verkligen kan kallas “stabilitet”, när s.k. “presidenter” (och “revolutionära guider”) i praktiken får grönt ljus att göra vad de vill inom sina gränser i utbyte mot stabilitet och/eller naturresurser. Det är en akt av fruktansvärd aggression mot mänskligheten att använda statsbudgeten för att hyra legoknektar som slumpmässigt attackerar civilbefolkning.

Libyen har otroliga förutsättningar och förtjänar bättre än att vara en enmansshow eller ett slagfält, och människorna i Libyen förtjänar att ha möjligheter att bygga upp sitt lands verkliga förutsättningar, inom exempelvis solenergi och ökenblomstring.

EOS fördömer våldet i Libyen.

/Enrique

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: