The European Organisation for Sustainability

Vi är tillbaks, och vi har fullt med projekt på gång. I dagens värld, med en ekonomisk och ekologisk kris som växer för varje dag behövs en rörelse som kan verka för att bygga upp en hållbar framtid för alla människor, som kan verka för att kreativa och skapande människor möts och tillsammans arbetar för att förbättra livets förutsättningar på Jorden . Alla problem hör ihop, och det finns ett behov av holistiska rörelser som fokuserar på lösningar snarare än problem.

Ett av de projekt som vi arbetar med är att odla alger, vilka vi ämnar använda för experimentell produktion av klimatneutrala biobränslen.

Ett annat projekt är att bygga en skalenlig modell av ett hållbart modellsamhälle, ett s.k. urbanat (ett integrerat byggnadskomplex som kan producera sin egen el och mat, och även hantera sin egen återvinning).

Vi arbetar också med folkbildning, forskning, kultur och nätverkande verksamhet.

Nästa evenemang är en filmvisning som handlar om Peak Oil, “End of Suburbia” tisdagen den första november 2011 på UB, 336, en trappa upp till höger om Lindellhallen, Umeå Universitet, kl 18.30. Fika kostar 10 kr, i övrigt är inträde gratis.

Här alltså

Tills vidare, lev väl!

/Enrique

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: